Recycling history

Recycling history

Het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden zocht een nieuwe bestemming voor de afgedankte sluisdeuren uit de historische waaiersluis bij Gouda, die de scheiding vormt tussen het gekanaliseerde deel en het getijdendeel van de Hollandse IJssel. Circular Landscapes heeft een aantal hergebruikopties uitgewerkt, in samenwerking met architect Txell Blanca en beeldend kunstenaar Asia Komarova. Uitgangspunt was plaatsing op het voorplein van het hoofdgebouw van het Hoogheemraadschap in Houten. Als monumentale poort met een sluisgedicht dat verwijst naar de herkomst. Of teruggegeven aan de natuur, overwoekerd door vegetatie en biotoop voor vogels, vlinders en bijen. Of verzaagd en bewerkt tot hardhouten bouwdozen, speelobjecten of vissculpturen, in samenwerking met een sociale werkplaats of leerwerkplaats.