Profiel PortretPieter Veen

Circular Landscapes is opgericht door landschapsarchitect Pieter Veen. Hij heeft gewerkt in zowel de profit- als de non-profitsector en heeft een uitstekend overzicht over het hele werkveld van duurzaamheid en landschap. Als projectleider bij Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw heeft hij zich de laatste jaren toegelegd op de agrarische sector en de ruimtelijke kant van de circulaire economie. Pieter is tevens partner in het Windstreekconsortium, mede-oprichter van Servicenet Nationale Landschappen en gastdocent aan diverse onderwijsinstellingen. 

Als breed georiënteerde 'Wageningse' landschapsarchitect is Pieter in staat om snel verbanden te leggen en praktische oplossingen te vinden voor complexe ruimtelijke problemen. Met zijn persoonlijke betrokkenheid en open instelling weet hij bovendien mensen bij elkaar te brengen en te inspireren tot een gezamenlijke aanpak.

De circulaire economie kan onvermoede kwaliteiten toevoegen aan het landschap en kan mensen opnieuw verbinden met hun omgeving. Maar dan moeten we het huidige ruimtegebruik en de rolverdeling tussen bedrijven, overheden en burgers wel anders organiseren. Daar wil ik met Circular Landscapes aan werken.